Haags Zaad ontwerpt tuinen

De Dikke van Dale-definitie van het woord tuin is deze; ‘omheind stuk grond, met bloemen, bomen en andere gewassen beplant’.

Nederland is rijk aan tuineigenaren en al die tuinen bij elkaar opgeteld beslaan een gebied van zo’n 30.000 hectare (circa 44.000 voetbalvelden). Echter 40% van die tuinen is bestraat.
Daar ligt een kans die wat mij betreft niet gemist mag worden. Groen in je tuin maakt gelukkig, het koelt, creeërt zuurstof, neemt koolstofdioxide op en zorgt voor voedsel voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.
Je tuin is je erf, je rijkdom, je lente-, zomer- & herfstwoonkamer. Of is het vooral een parkeerplek voor je fiets en afvalbak. Ben je graag in je tuin? Zie je dieren, groeien er kruiden voor in je soep?

Een groene tuin in plaats van een tegeltuin zorgt niet voor een hoop (extra) werk en bovendien hoef je de uren dat je in je tuin werkt niet in de sportschool door te brengen.
Het idee is dat als de juiste plant op de juiste plek staat is het vooral een kwestie van beheren niet van beheersen. Je werkt samen met de natuur in plaats van haar naar je hand te zetten. Ze is een kringloop die zichzelf in stand houdt.

 

Kun je je vinden in deze filosofie en wil je jouw tuinwensen met mij bespreken? Mail me alsjeblieft en ik neem contact met je op.

Hieronder vind je recente tuinontwerpen van Haags Zaad

 • oude situatie

  Er was in 50 jaar nauwelijks iets gedaan aan deze L-vormige tuin; rechthoekige jaren '70 stijl, gewassen grindtegels, coniferen en hier en daar een narcis.

 • nieuwe situatie

  wens: alles anders; een schutting, plek voor tuinhuis en terras achterin de tuin, veel planten, hergebruik van de stoeptegels. Scherp budgetbeheer.

 • oude situatie

  opdracht: aandacht afleiden van 20 meter hoge conifeer, meer en diversere inheemse beplanting en gebruiksvriendelijker voor mens & dier

 • nieuwe situatie

  nieuwe schutting, slingerend grindpad, organisch gevormd vlonderterras, veel (klim)planten, grindkuil voor waterberging (niet zichtbaar), regenton

 • oude situatie

  smalle tuin van 3 x 11 meter op het noordoosten.

  wens: leven ìn de tuin in plaats er van een afstandje naar te kijken. Groen behouden en toevoegen.

 • nieuwe situatie

  vlonder aan huis verwijderd en verderop in tuin hergebruikt, hierdoor sta je direct uit huis in de tuin. Kloeke pergola (voor schommel en hangmat) met klimplanten. Donkere klinkers vervangen voor waterdoorlatend zandkleurig grind.

 • oude situatie

  geinspireerd door Bali droomt de eigenaar van een weelderig groene Hollandse sawa en ontwerpt zelf de tuin.

 • oude situatie

  Haags Zaad ontwerpt een beplantingsplan en plant aan.

 • oude situatie

  In 1885 gebouwd als stoomgemaal met sluiscomplex en twee machinistenwoningen (schoorsteen is afgebroken).

 • nieuwe situatie

  Woonhuis met 700 meter tuin eromheen. Ooit industrieel in gebruik, nu bloeiende oase in de stad.

 • oude situatie

  Verwaarloosde tuin met hoogteverschil. Bewoners: gezin met 2 jonge kinderen. Wens: gazon en Anabellen alsjeblieft! Overal goed zicht op kroost. Walnoot, Kers en Conifeer, behouden.

 • nieuwe situatie

  Schuttingen vervangen, nieuw straatwerk. Houten deck met opbergfunctie geplaatst. Als de borders volgroeid zijn vormen ze een weelderige rand om het gras.